Paardrijden in Toscane Maremma Italië

Paardrijvakantie en paardrijtochten in Toscana bij Siena

Image

Paardrijden in Toscane is een bijzondere ervaring in de wilde en romantische Maremma Toscana. Ontdek Maremma Toscane, een van de meest bekende regio’s onder ruiters in Italië, op de rug van een van onze vriendelijke en robuuste paarden. Er zijn verschillende opties waar u uit kunt kiezen: lessen, een tocht voor een uur, een halve dag rit, of een hele dag weg om de nabije omgeving te ontdekken. Volg deze link als u foto's wilt zien en te lezen van de beschrijving van onze paarden.

  • Discovery Week: paardrijden voor beginners
  • Ritten van een halve dag voor ruiters die tijd willen overhouden om andere activiteiten te beoefenen
  • Een hele dag weg: Paardrijvakantie voor de ervaren ruiter
  • Weeklange tochten voor de ervaren ruiter op zoek naar avontuur.

 

Discovery Week: De eerste stappen voor de beginnende ruiter

Het is een bijzondere ervaring om een paard voor de eerste keer te bestijgen. De kans om een band te creëeren die sterk genoeg is om dit nobele dier te begrijpen is absoluut bijzonder. Hier bij manege Prategiano bieden we u de begeleiding en mogelijkheid om op een comfortabele wijze kennis te maken met de wereld van paarden.

Na amper een paar uur kent u al de basisregels van het paardrijden. Dit zal u het vertrouwen bieden om mee te kunnen doen aan de eerste rit van de week. Dan leert u nog sneller om het stille temperament van paarden te vertrouwen. De specifieke combinatie van lessen en ritten wordt individueel bepaald om uw behoeften en wensen tegemoet te komen. Elke avond zal uw instructrice de activiteiten voor de volgende dag doorspreken.

Paardrijtochten: Een halve of hele dag weg, voor de ervaren ruiter

Ruiters met genoeg ervaring kunnen deelnemen aan een van onze tochten waarmee u een hele dag zoet blijft. Deze ritten zijn elke dag mogelijk en incorporeren ook een picknick lunch. Een volle dag rit beslaat 4 tot 5 uur in het zadel, met lunch op het middelpunt. Het weeklange programma gevuld met dag ritten beslaat zes dagen, waarvan er vijf in het zadel worden doorgebracht. Rond het midden is er een dag vrij om de paarden wat rust te gunnen. Als u de voorkeur geeft aan een halve dag, kunt u nog steeds deelnemen aan de picknick lunch.

Hier volgen een aantal voorbeelden van paardrijtochten die we organiseren tijdens uw Paardrijvakantie:

LAGONI: Onderweg naar een afbrokkelende boerderij waar de picknick zal plaatsvinden, komen we langs een locatie waar geothermische stoom groene energie verzorgt voor 30% van de bevolking in Toscane. Deze ondergrondse stoom karakteriseert een uniek aspect van deze regio in Italië. Op de weg terug kunt u genieten van een prachtig uitzicht over het dorpje Travale.

DE MIJNEN VAN GERFALCO: Een pad dwars door de natuur brengt ons naar de aansluitende vallei en dan omhoog op de andere berghelling. Tijdens deze rit komen we langs privé boerderijen en kleine riviertjes. De picknick vindt plaats bij een voormalige zilvermijn waar u kunt genieten van een uitzicht over de smalle middeleeuwse straatjes van Gerfalco.

GALLERAIE: Deze rit volgt de bergkam door grasvelden en draait dan omlaag naar de Cecina rivier, waar we het water volgen door een koel bos met veel schaduw. De picknick bevindt zich vlakbij het verlaten Hotel Galleraie, waar u ook de ruïnes vindt van Etruskische thermen. Op de weg terug komen we nog door Travale en zien we waar de Butteri rijden.

PRATA: Oude handelsweggetjes en dierenpaden kruisen elkaar door het bos dat sterk aanwezig is voor het grootste gedeelte van deze rit. In dit gedeelte van Alta Maremma Toscana is het niet ongewoon om wilde dieren tegen te komen, zoals vossen, herten, everzwijnen, of stekelvarkens. Vanaf de “Poggio di Prata” heeft een 360 graden uitzicht over Toscane, waarin u de kust kunt zien met iets verder het eiland Elba. Prata, het dichtbijgelegen mijner dorpje dat ook zichtbaar is vanaf de poggio, wacht ons een uitgebreide picknick lunch voordat we weer onze weg terug zoeken.

BOCCHEGGIANO: Met deze rit rijden we naar de oude mijnen van het dorpje Boccheggiano, waar ooit gedolven werd naar pyriet. Het grote aantal mijnen (nu in ongebruik vervallen) is een teken van het succes dat deze regio ooit genoot en hoe de tijden zijn veranderd sinds de emigratie uit deze industrie.

CHIUSDINO: Deze dagrit brengt ons vanuit het wilde Maremma Toscana naar de typische heuvelachtige landschappen rond Siena. Rijdend door het middeleeuwse dorpje Chiusdino kunt u het bijzondere uitzicht over de vallei van de Merse rivier bewonderen.

RIVER MERSE: Verschillende soorten fruitbomen omgeven de vervallen boerderijen en, afhangend van het seizoen, nodigen u uit tot een sappig hapje in het zadel. Na een lange afdaling rijden we door de kraakheldere wateren van de Merse rivier en beleven we hoe de natuur in staat is om voormalige boerenlanden terug te veroveren. De picknick lunch vindt plaats op de oever van deze rivier, en op warme dagen kan dit ook het hoogtepunt zijn van de rit, want: een heerlijke duik in het water voor paard en berijder. Na de picknick kunnen de we ruïnes van de abdij van San Galgano bezoeken. Er hangt nog steeds een mystieke sfeer rond de overgebleven resten van deze kapel, waarmee het een van de meer interessante locaties is in Italië.

Image
Paardrijden in Toscane Maremma Italië
Paardrijden in Toscane Maremma Italië
Paardrijden in Toscane Maremma Italië
Paardrijden in Toscane Maremma Italië
Paardrijden in Toscane Maremma Italië
Paardrijden in Toscane Maremma Italië
Paardrijden in Toscane Maremma Italië
Paardrijden in Toscane Maremma Italië

REQUEST A FREE QUOTATION

 
 
 
 
 
 
 
 
 The data provided by filling in this form will be processed in accordance with the D.Lgs. n. 196, 2003 (italian privacy law). By clicking on the "Send Message" button, the user agree to their treatment.